12:00

Öja FF

Referat: BK Höllviken - Öja FF

Seriepremiär i P16 Södra! Efter en superlång och delvis strulig vintersäsong var det äntligen dags för seriepremiär för våra grabbar i Öja FF. Vi hade styrt kosan ett antal mil västerut för spel i Höllviken mot BK Höllviken. Detta lag hade i omgången tidigare vunnit sin första match och var säkert sugna på ännu en bra prestation mot gästerna från Österlen.

Vi startade upp riktigt förtroendeingivande med fint kortpassningsspel och smarta kombinationer över hela banan. Axel Nilsson var så när på att få spräcka målnollan redan efter fem minuter men skottet, på ett lurigt inlägg från högersidan av Elias Thorén, gick strax över. Vi kände att vi kunde hota motståndarna när vi kunde kombinera oss igenom mittfältet och våga lägga en diagonal boll mot löpande yttrar. Samtidigt var det en vansklig taktik där Höllviken snabbt kunde ställa om till vassa motattacker när de vann bollen på mittplan. Det polkagrisrandiga laget var storväxt och fysiskt och vi hade emellanåt svårt att freda oss i eget straffområde vid fasta situationer. Wahlfrid Nilsson i vår kasse gjorde det dock storstilat och stod för flera fina ingripande. En stor eloge även till vårt kompakta mittbackspar, Elias Brandt och Jonathan Hansson, som matchen igenom var svårforcerade för motståndarna. I slutet av första halvlek kom Elias Thorén fri med målvakten men skottet räddades förtjänstfullt av hemmakeepern. Inte många minuter senare var det ändå vi som genom Elias Thorén tog ledningen i matchen. Elias Brandts skott tog i bortre stolpen och där, mycket påpassligt, kunde Elias Thorén raka in bollen i mål, 0-1. Härligt grabbar!

I andra halvlek fick dessvärre Höllviken relativt snabbt sin kvittering till 1-1. Ett olyckligt bolltapp och pang låg bollen i vårt mål. På denna nivå är det otroligt viktigt att man hela tiden är på tå och inte bjuder motståndarna på något. Matchen gick lite i vågor med olika ägare av initiativet. Detta berodde på trötthet pga den stekande vårsolen men också på det faktum att hemmalaget hade kryddat sitt lag med ett antal spelare från deras pojkallsvenska U16-lag. Matchens vackraste anfall skulle komma att förgylla våra supporters dag. Axel Nilssons one-touch till en genomlöpande Elias Thorén som snyggt och elegant undvek en elak bensax från en Höllvikenförsvarare och fri med målvakten rullade han den retfullt till sidan där kapten Edvin Carmfors fick öppet mål. 1-2 - otroligt vackert, grabbar! Dessvärre kunde vi inte hålla undan de tjugo minuter som återstod då hemmalaget skulle få chansen att kvittera efter en snabb omställning och effektivt skott nere vid stolproten. 2-2 slutade den jämna kampen och det är väl egentligen ingen som kan komma att klaga på att det var ett rättvist resultat.

En bra start på serien, killar. Det var säkerligen ett av topplagen vi mötte idag. Vi visade med kvalitet, passningssmartness och glöd att även vi kommer att bli att räkna med i denna tabell!

Vi ses på måndagens och onsdagens träningar. Den tänkta matchen på onsdag mot Skanör/Falsterbo är uppskjuten pga att de hade spelare som skulle på konfirmation.